ПЕСМОМ И ИГРОМ ПРОСЛАВЉЕН 35. РОЂЕНДАН КУД-А ИЗ ПОМАЗА

Културно-уметничко друштво “ОПАНКЕ” из Помаза приредио је целовечерњи концерт поводом 35 година свог постојања. Дечја, омладинска и група одраслих, приказале су игре, песме и народне обичаје у препуној сали Дома културе „Јожеф Атила“, у 13. кварту Будимпеште.

Програм је отворен кореографијом „Помашки сватовац“, у којој се поред игре, приказују и богати сватовски обичаји Срба из Помаза, са севера Мађарске. Низале су се игра за игром, уз музичку пратњу оркестара “Зора” и “Вујичић”. Гледаоцима се представио и оркестар “Мидрос”, као и “Млади оркестар” из Мохача. Приказана је пројекција видео прилога о животу и раду КУД-а “Опанке”, којим руководи Аница Шошић Крунић, а женски хор друштва одушевио је публику извођењем песама из Македоније и са Косова.

За крај овог разноврсног програма остављено је премијерно извођење кореографије “Прођох село, а у селу дрнде бело”, у којој учествују сви играчи друштва. После концерта гости су били позвани на пријем, а рођенданско славље и игранка настављени су до касних вечерњих сати.

Извор : снновине