ПЕСНИЧКИ СУСРЕТ СА МИРОСЛАВОМ АЛЕКСИЋЕМ ЗАКАЗАН ЗА ПЕТАК У 19 ЧАСОВА

Љубитељи поезије имаће прилику да у петак, 18. октобра 2019. године слушају стихове Врбашанина Мирослава Алексића, који ће у једночасовном програму представити своје песничко стваралаштво. Овога пута акценат ће бити на песничкој књизи “Непоновљиви код”, која је номинована у ужи избор најзначајних песничких награда (“Бранко Миљковић, Драинчева награда, Виталова награда “Златни сунцокрети”, “ Јефимијин вез”) .

Такође, Алексић ће овом приликом казивати песме из књиге “Оскудно време” , која садржи песме из прве три Алексићеве књиге, као и до сада необјављиване песме.

Књижевно вече ће се одржати у просторијама концертне сале Музичке школе у Кули, са почетком у 19 часова. Организатор песничког сусрета је Народна библиотека Кула.

Алексић је објавио збирке поезије Зигурат (1986), Попик или чуг (1990) и Нема вода (1994). Добитник је награде Печат вароши сремскокарловачке (1994). Члан је Друштва књижевника Војводине и Удружења књижевника Србије. Иначе, Мирослав Алексић рођен је 1960. године у Врбасу, дипломирао је општу књижевност и теорију књижевности у Београду. Био је секретар Фестивала југословенске поезије младих и управник Народне библиотеке „Данило Киш“ у Врбасу. Тренутно ради као помоћник управника Библиотеке Матице српске.

Извор: Општина Кула