ПЕТ ДЕЦЕНИЈА ПОСТОЈАЊА И РАДА КУД-А „СУНЧАНА ЈЕСЕН“

Културно – уметнико друштво “Сунчана јесен“, Градског удружења пензионера Кикинда, пригоним програмом, уз велики број гостију из других удружења, јавних установа и школа, обележило је јубиларних 50 година постојања и активног рада. Друштво окупља више од 70 чланова, са хорском, солистичком, фолклорном, креативном, спортском и литерарном секцијом. Догађају су, између осталих, присуствовали Младен Богдан, председник Градског парламента и Богдан Тасовац, секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе.

“Град Кикинда константно подржава рад Градског удружења пензионера, а обележавање овако важног јубилеја био је повод да им још једном покажемо колико нам је стало до њих. Како бисмо им време проведено у просторијама удружења учинили лепшим, Град Кикинда поклонио им је два клима уређаја, који ће им пуно значити у њиховим свакодневним активностима. Тиме желимо још једном да покажемо колико нам је стало до тога да удружење још боље функционише, јер су људи трећег животног доба врло добро разумели све одлуке које су у претходном периоду донесене и на томе смо их заиста много захвални“, рекао је Младен Богдан, председник Скупштине града Кикинде.

После 50 година постојања, члановима КУД-а “Сунчана јесен“ и даље је најважније дружење:

“Тако смо организовани да све што увежбамо врло брзо промовишемо. Уредно учествујемо на свим фолклорним смотрама у Бојводини, постижемо велике успехе, али најлепше од свега је што се јако лепо дружимо. Организујемо ,предавања, излете, такмичења, путовања и трудимо се да наш живот испунимо квалитетним активностима“, истакла је Радојка Грујић, председница КУД-а “Сунчана јесен“.

Културно – уметничко друштво “Сунчана јесен“ већ деценијама је најбољи промотер Градског удружења пензионера Кикинда које окупља око седам хиљада чланова:

“Заиста нам је посебна част што у оквиру нашег удружења имамо и једно квалитетно културно друштво. Пре 50 година једна група пензионера охрабрила се и започела веома добар рад, који постоји и данас после пет деценија. Наше Културно – уметничко друштво је најбољи промотер кикиндског Удружења пензионера у Кикинди, јако их подржавамо, имамо одличну сарадњу са Градом Кикинда, тако да ћемо наставити да их подржавамо у свему што раде“, додао је Милан Периз, председник Градског удружења пензионера Кикинда.

Извор: Град Кикинда