ПЕТ МЕДАЉА ЗА РУМЉАНЕ У БУДИМПЕШТИ

Спортисти Савате бокс клуба „Рума“ освојили су три златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу на Светском КУП-у у саватеу које је одржано у Будимпешти у суботу 26. јануара.
Златне медаље освојили су јуниор Петар Јованов у категорији до 65кг, јуниорке Николина Касап до 60кг и Јована Касап до 65кг. Сребрну медаљу освојио је кадет Страхиња Јоцковић до 35кг и бронзану медаљу јуниорка Јована Мирчетић до 56кг. Марко Видаковић сениор до 80кг и кадет Лазар Карановић нису успели да освоје медаљу. Са њима су били тренери Миодраг Ракић и Дамјан Марковић и још четворо учесника.
„Било је веома тешко доћи до медаље јер је конкуренција на Светском КУП-у све већа, али највећи проблем било је доћи до Будимпеште по мећави која нас је пратила од самог поласка. Ипак успели смо да стигнемо на време и иако преморени, неиспавани, успели смо да остваримо одличан резултат. Још један успех наших спортиста из Руме који су показали да нису без разлога најуспешнији клуб у Србији у саватеу“, рекао је тренер Миодраг Ракић.

Извор: Општина Рума