PET NAGRADA ZA ALADINA

Juče je Kulturnom centru Pećinci završena 62. Zonska smotra dečijeg dramskog stvaralaštva Srema, na kojoj se tokom dva dana predstavilo 12 predstava iz šest sremskih opština.

Nakon odgledanih svih 12 predstava, selektor Smotre Miljan Vojnović, samostalni stručni saradnik odseka za glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, doneo je odluku o sveukupnom scenskom nastupu, a prema njegovim rečima ovogodišnji izbor predstava u Sremu je na zavidnom nivou.

“Ono što primećujem jeste raznovrstan pristup u radu, tu pre svega mislim od klasičnih, preko eksperimentalnih do lutkarskih predstava. Preostalo mi je da pogledam šta su uradili mališani u Banatu i Bačkoj kako bih doneo konačnu odluku o predstavama koje će se predstaviti na Pokrajinskoj smotri dečijeg scenskog stvaralaštva „Majski susreti“ u Temerinu. Kontinuitet u radu je primetan što obećava dalji razvoj dečije dramske scene na ovom prostoru. Posebno pohvaljujem organizaciju ovogodišnje smotre” – rekao je Vojnović.

Prema odluci selektora Vojnovića, predstava Dramske sekcije pećinačkog Kulturnog centra “Aladin” u režiji Dragane Knežević osvojila je pet nagrada, a svakako najvrednija je Priznanje za najbolju predstavu u celini u kategoriji starijeg školskog uzrasta. Takođe, mlada glumica Iva Popović, za ulogu princeze u predstavi Aladin osvojila je priznanje za najbolju žensku ulogu, Milan Čikić za ulogu duha u predstavi Aladin osvojio je Priznanje za najbolju mušku ulogu, a pohvale za glumačka ostvarenja dobili su Nenad Knežević za ulogu Aladina i Stefan Zakić za ulogu Vezira.

Priznanje za najbolju predstavu u celini u kategoriji mlađeg školskog uzrasta pripalo je predstavi “Od čitanja se raste” u izvođenju mladih glumaca Osnovne škole “Petar Kočić” iz Inđije, a Priznanje za najbolju režiju pripalo je Miroslavu Benki i Savi Đurđeviću za režiju predstave “So vrednija od zlata” u izvođenju Art centra “Hleba i igara” iz Stare Pazove.

Izvor: Opština Pećinci