ПЕТИ ЛУТКАРСКИ ФЕСТИВАЛ У ИРИГУ

Јуче је у сали Дома културе одржан 5. по реду Луткарски фестивал у организацији Дечије установе „Дечија радост“ из Ирига. Овај фестивал посвећен луткарству пету годину одржава се у Иригу, а право учешћа имају све заинтересоване дечије установе са својим предшколским групама.

Приликом свечаног отварања Фестивала, присутне су срдачно поздравили заменик председника општине Ириг, Миодраг Бебић и директорица иришке Дечије установе, Јелена Видановић, пожелевши свима да уживају у програму који следи.

Фестивал је отпочео луткарском секцијом наше Дечије установе са представом „Чудна ми чуда“ у којој су предшколци на креативан и духовит начин својим вршњацима послали поруку колико је важно водити рачуна о хигијени зуба, а у чијој припреми су учествовали васпитачи Ђорђе Оролицки и Маријана Петровић.

Ово није прво и последње извођење ове представе. Директорица Видановић најавила је да ће са овом представом наша Дечија установа наступити и на „Baby Exit“ у Новом Саду 18. маја, затим у Бањи Врујци на 25. Фестивалу „Креативна чаролија“ и у јуну на Змајевим дечјим играма у Новом Саду.

Да овај фестивал прераста у озбиљну манифестацију, говори велики број заинтересованих дечијих установа које су се након Ирижана представиле публици. Присутни су могли да уживају у представама луткарских секција дечијих установа из Руме, Нових Бановаца, Шида, Бечеја, Инђије, Сремске Митровице и Старе Пазове.

Поред представа, у склопу програма Фестивала организована је изложба најуспешнијих дечијих радова и лутака на тему „Моја луткарска представа“, као и стручно предавање намењено васпитачима. 

Извор: Општина Ириг