ПИЈАЦА ПРЕД ОТВАРАЊЕМ, ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊА ФАБРИКЕ ВОДЕ КРАЈЕМ ДЕЦЕМБРА

Светислав Вукмирица, помоћник градоначелника Кикинде, потврдио је да су окончани грађевински радови и да је преостала да се обави примопредаја нове градске пијаце и добије употребна дозвола. Према оцени Вукмирице, то би требало да се оконча до краја месеца:

– Паралелно са тим послом, обављају се радови који су у надлежности ЈП “Кикинда”. Реч је о постављању тезги и расхладних витрина. Настављамо са уређењем околине пијаце како би се уклопила у градски трг. То подразумева и поплочавање нове улице, која ће се простирати од дела Доситејеве до паркинга у улици Војводе Путника. На тај начин ћемо заокружити ову целину, како и предвиђа реконструкција овог дела трга- навео је Вукмирица и подсетио да укупна површина нове пијаце износи око 3.300 квадратних метара. Према његовим речима, реконструкција болнице одвија се жељном динамиком. Као што је и најављено, најпре ће се санирати зграда у о којој су смештени Физијатрија, Психијатрија и Трансфузиологија. Иза тога ће уследити и адаптација Инфективног, Дечјег и осталих одељења. Паралелно са тим радови, тече израда пројектно-техничке документације за нови објекат који ће се налазити се у болничком дворишту, иза Пријемног одељења, а биће повезан са болничком зградом. Вукмирица се осврнуо и на још један капиталан пројекат, изградњу фабрике воде:

-Планска комисија у петак је усвојила и потврдила урбанистички пројекат, који је потребан за изградњу будуће фабрике. Реално је да крајем децембра добијемо и грађевинску дозволу, и да почнемо са радовима. Рок за завршетак фабрике воде је октобар 2023. године- навео је Вукмирица. Помоћник градоначелника потврдио је да се ради на измени и доради Плана генералне регулације централног насеља Кикинда, доради пројекта Гимназије, Геронтолошког центра, новезграде Центра за социјални рад и Блока 35/2. Дотакао се и станоградње:

-Планирана је изградња две нове стамбене зграде, са 60 стамбених јединица, на потезу улице Немањина. Постојећи паркинг користиће станари. Изменом и дорадом Плана генералне регулације централног насеља Кикинда стварамо услове да привучемо инвеститоре. Планирана је изградња стамбеног објекта за социјално угожене породице, која ће се налазити на потезуулица Стерије Поповића и Ивана Јакшића. Конкретно, ради се о породицама које живе у делу Светосавске улице, код посластичарнице “Специјал” и у старом објекту, у улици Браће Татић, код зграде полиције. Кад њих стамбено збринемо, добићемо два екслузивна плаца у центру града и могућност изградње нових стамбених зграда- појаснио је Вукмирица.

Извор: Град Кикинда