ПЛАКАТИ ДАНИЦЕ ШАРУНАЦ У КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА МЛАДЕ

Поводом 12. августа – Међународног дана младих, у Канцеларији за младе општине Врбас постављена је изложба плаката и одржано предавање о историјском развоју ове врсте информисања, промоције и рекламе. Ауторка изложених плаката и предавачица била је Даница Шарунац, студенткиња графичког дизајна на Академији уметности у Новом Саду.

„Изложбу чини десет плаката који су настали током припрема за упис на Академију, као и током студирања. Урадила сам редизајн филмских плаката, фестивалских плаката, али и плаката који су инспирисани различитим епохама из историје уметности. Током предавања анализирали смо четири смера из историје уметности, посебно оне који су најзаслужнији за изглед плаката данас, а то су сецесија, руска авангарда, пољска школа плаката и поп арт. Кроз примере и занимљиве чињенице имали смо прилику да сазнамо како се дошло до плаката које виђамо данас“, рекла је након предавања Даница Шарунац.

Талентована млада уметница Даница Шарунац рођена је 2002. године у Вршцу, живи у Врбасу а студира у Новом Саду. Интересовање за уметнички рад показала је још у детињству, због чега се након основне школе определила за наставак образовања у Средњој школи за дизајн „Богдан Шупут“ – смер дизајн амбалаже, а затим и на основним студијама на Академији уметности – модул графички дизајн.

Извор: Општина Врбас