ПЛАКЕТА ГРАДА ПАНЧЕВА ПРОФЕСОРУ ДОКТОРУ АМЏАДУ ПАРВАИЗУ

У Панчеву је у Општој болници 17. октобра 2019. године била одржана 8. колопроктолошкa радионица у оквиру које су се окупили најпознатији светски хирурзи предвођени професором Амџадом Парваизом, како би се истовремено урадиле две операције рака дебелог црева, које путем видео-линка прати око 120 наших лекара. Хируршка радионица завршила се у петак 18. октобра у Културном центру Панчева састанком и едукативним скупом хирурга Српског лекарског друштва.

У оквиру свечаног дела редовног састанка Хируршке секције СЛД, учесницима и гостима се у име локалне самоуправе која је подржала одржавање радионице, обратио заменик градоначелника Панчева Предраг Живковић и уручио Плакету града Панчева професору Амџаду Парваизу.

Професор Амџад Парваиз је специјалиста колоректалне хирургије, са широком обуком у општој, колоректалној, и нарочито лапароскопској колоректалној хирургији (University of Poole, UK. Champalimaud Foundation, Portugal). Осим бриљантне академске и хируршке каријере, професор Амџад се показао као велики пријатељ српске хирургије, јер је пружио своју несебичну подршку у започињању програма колоректалне лапароскопске хирургије у Панчеву, пре свега као инструктор и предавач на ранијим радионицама. На овај начин наши хирурзи стичу нова знања и радећи са искуснијим колегама усавршавају стечене вештине.

Удружење “Круг здравља” је организатор панчевачке колопроктолошке радионице, која се одржава сваке друге године. Председник Скупштине удружења је др Младен Јанић, шеф Одсека колоректалне хирургије Опште болнице Панчево.

Извор: Град Панчево