ПЛАНИНАРИ СЕ ОДАЗВАЛИ РАДНОЈ АКЦИЈИ МАНАСТИРА БЕОЧИН

Као и много пута до сада, планинари Новог Сада и околине, одазвали су се радној акцији у манастиру Беочин који се налази на 17 км од Новог Сада. Леп сунчан дан 28. октобар 2023. око 30 волонтера провело је у уклањању грања и корова у воћњаку и парцелама око манастира. Сестринство манастира угостило је активисте доручком и ручком у манастирској трпезарији, те им уручило иконице и манастирске сувенире.

Сем одраслих и тинејџера, најмлађи волонтери били су Стефан (7) и Никола (8) а најстарији је био планинар Миливој Киждобрански (80). Било је и двоје руских суграђана који су за радну акцију сазнали преко планинара, али и породица које се редовно одазивају када је Беочину помоћ потребна. Велика захвалност иде планинарском водичу Горану Зубићу који је увек ту да организује помоћ када сестринство упути позив.

Око манастира се убрзано сређује дренажа а верници који желе да помогну могу што пре да се јаве сестринству манастира поводом предстојеће славе Свети Варнава Хвостански Исповедник која пада у недељу, 12. новембра 2023, помоћ је потребна пар дана раније у припреми.

 

Текст и фото: В. Раонић;