PLIVAČICA ANJA CREVAR I RUKOMETAŠ IVAN DISTOL SPORTISTI GODINE, A RUKOMETNI KLUB „DINAMO“ NAJBOLJI SPORTSKI KOLEKTIV PANČEVA

Sportski savez Pančeva je na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti proglasio najbolje sportiste našeg grada, navodi 013info. Sportista godine je kapiten Rukometnog kluba „Dinamo“ Ivan Distol, a najbolje sportistkinja plivačica Plivačkog kluba „Dinamo“ Anja Crevar. Zvanje najboljeg sportskog kolektiva poneo je Rukometni klub Dinamo“, jesenji prvak Super rukometne lige Srbije.

Anja Crevar već godinama kontinuirano ostvaruje dobre rezultate i na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima, pa je i 2019. bila uspešna, a kruna tih rezultata je plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Ivan Distol je kao kapiten rukometnog tima „Dinama“ predvodnik jedne generacije koja je uspela da vrati staru slavu rukometu u grad na Tamišu, a publiku na tribine Sportske hale Strelište.

Njegov klub je već nekoliko sezona u samom vrhu domaćeg prvenstva i povremeni učesnik evropske SEHA lige, pa je i nagrada za najbolji sportski kolektiv posledica tih uspeha.

Sportski savez je za najboljeg trenera proglasio Zvonimira Dimitrijevića, trenera Bokserskog kluba „Profesional“, jer je uspeo da vrati popularnost ovom sportu u Pančevu.

Posebne nagrade za uspehe ostvarene na domaćim, balkanskim i

Evropskim takmičenjima dobili su brojni mladi sportisti, pre svega karatisti, ali i dizači tegova, rvači, triatlonci i atletičari.     

Izvor: 013info