ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ ОДРЖАНО ОСМИ ПУТ У СОМБОРУ

Традиционално пливање за Часни крст одржано је данас на Градском купалишту „Штранд“ у част прославе великог хришћанског празника Богојављења.

Пливање за Часни крст први пут у Сомбору је организовано 2012. године, када се такмичило 12 пливача, а из године у годину број учесника се повећава.

За Часни крст ове године пливало је 46 пливача из Сомбора и околине, а било је и такмичара из Русије, Белорусије и Словачке. Први је допливао седамнаестогодишњи Марко Маринковић, ученик Средње школе „Свети Сава“ из Сомбора.

Пливање за Часни крст је организовало Завичајно удружење Срба „Коријени“ из Сомбора, уз подршку града Сомбора, Спортског савеза града Сомбора, Полицијске управе, Службе хитне помоћи, Првог цента за обуку Војске Србије и Црвеног крста Сомбор.

Међу многобројним Сомборцима који су дошли да подрже такмичаре биле су и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и члан Градског већа за област спорта, омладине и деце Антонија Нађ Косановић.

Градоначелница Душанка Голубовић поздравила је присутне, пожелевши срећу учесницима и захвалила се Завичајном удружењу Срба „Коријени“ на организацији једне овакве манифестације у нашем граду и неговању традиције.

Извор: Град Сомбор