ПО ПРВИ ПУТ БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА СВЕ ПРВАКЕ

Ђаци прваци у општини Врбас ове године су по први пут од локалне самоуправе добили бесплатне уџбенике. Уџбеници су у сарадњи с Министарством образовања обезбеђени за свих 378 ученика који су 01. септембра кренули у школу. Председник општине Предраг Ројевић истиче да ће набавка уџбеника за ђаке прваке из општинског буџета постати пракса и у наредним годинама.

„Ми смо из општинског буџета издвојили 2.317.414 динара, а Министарство је обезбедило набавку дела уџбеника. Грађани општине Врбас чија деца су тек пошла у школу то заслужују, јер је то један од најважнијих догађаја за сваког родитеља и за сваку породицу. Исто тако, то је догађај од изванредног значаја и за нас као локалну самоуправу. Свака нова генерација ученика представља најбољу инвестицију у будућност града“, рекао је Ројевић.

Он истиче да општина из свог буџета финансира ужине за сву децу у основним школама, а субвенционише и превоз ученика. Ове године се више од 300 милиона динара улаже у реконструкције, обнове и енергетску ефикасност вртића, основних и средњих школа у свим насељима.

„Пре неколико дана у склопу пројекта унапређења енергетске ефикасности, почела је реконструкција Основне школе ‘Светозар Милетић’, највећа у последњих 30 година. На целој згради, од око 6.000 квадрата биће урађена нова фасада, стављен нов кров, уграђена нова столарија, електричне, телекомуникационе инсталације, реконструисани плафони, а поједине учионице биће у потпуности реконструисане. Очекујемо да радови буду готови за шест месеци, а до тада ће свих 700 ученика наставу похађати у учионицама Средње стручне школе ‘4. јули’, која се налази преко пута. Уз то, уз подршку Покрајинске владе, биће изграђен нов прилаз школи, то обухвата нове тротоаре и нов паркинг за возила родитеља и наставника. На тај начин безбедност ученика биће подигнута на највиши ниво. У склопу пројекта биће уређене и зелене површине на прилазу највећој основној школи у Врбасу, а очекује нас и реконструкција Гимназије ‘Жарко Зрењанин’, као и реконструкција Основне школе ‘Бранко Радичевић’ у Равном Селу“, рекао је Ројевић.

Извор: Општина Врбас