ПО ПРВИ ПУТ ВАКЦИНИСАНО ВИШЕ ОД ХИЉАДУ ЗРЕЊАНИНАЦА У ЈЕДНОМ ДАНУ, УКУПНО ДО САДА ДАТО 33 ХИЉАДЕ ДОЗА, АПЕЛУЈЕ СЕ НА СТРПЉЕЊЕ

Према најновијим подацима Дома здравља “Др Бошко Вребалов” јуче је у Зрењанину број вакцинисаних у једном дану по први пут премашио цифру од хиљаду и укупно је неку од доза вакцине примило 1.079 грађана. Међу њима је било 180 без претходног заказивања, који су вакцину кинеског произвођача “Синофарм” примили на пункту у хали “Медисон”. На пунктовима у хали и у објекту некадашње Специјалистичке поликлинике јуче је дато 653 “Синофарм” вакцина и 426 произвођача “Фајзер”.
Град Зрењанин, као и друге локалне самоуправе у Србији, јуче је изашао у сусрет грађанима и организовао вакцинацију грађана без претходног заказивања. Одзив грађана већи је од очекиваног и у таквој ситуацији формиран је дужи ред, а слични призори могли су се видети и у другим градовима. Имунизација се у Зрењанину врши на пунктовима у хали спортова “Медисон”, где такође долазе и грађани који су се пријавили путем портала еУправа и чија имунизација се одвија по устаљеном редоследу.

 Град Зрењанин апелује на грађане који су се у великом броју одазвали позивима за вакцинацију без претходне најаве да буду стрпљиви, да поштују одвојене редове и не стварају непотребне гужве на самим улазима у халу. Акција имунизације без претходне најаве настављена је и данас и за ту намену предвиђен је већи број вакцина у односу на јучерашњи.
Дом здравља “Др Бошко Вребалов” и Град Зрењанин до сада су у најбољем реду организовали масовну имунизацију становништва и од почетка тог посла, 7. јануара, закључно с јучерашњим подацима, дато је укупно 33 хиљаде доза вакцина (19.921 примо доза и 12.997 ревакцинисаних), а за потребе града допремљена је 34.851 доза вакцина сва четири произвођача. Имунизација грађана који се данас вакцинишу без претходне најаве обавља се вакцином кинеског произвођача “Синофарм”, која је до сада дата нашим суграђанима у више од 21 хиљаде доза – 12.257 у примо дози и 8.972 ревакцинисаних.

 Град Зрењанин још једном указује да поступа искључиво по списковима које му свакодневно доставља еУправа Владе Србије, односно Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”. На основу истих спискова обавља се и дистрибуција цепива овдашњем Заводу за јавно здравље, односно Дому здравља и одређује произвођач.  

Извор: Град Зрењанин