POBEDA KOŠARKAŠA SPARTAKA

Spartak – Mladost 96:82 (26:24, 19:22, 22:22, 29:14)

Subotica, Hala sportova, sudije: Radosavljević, Petković, Šoškić.

Spartak: Simjanovski 12, Krstanović 12, Petrov 17, Kuridža 6, Barna 38, Radisavljević, Bijelić 7, Mirović 4.

Mladost: Žigon 3, Trajković 16, Todorović 20, Vuletić 17, Ilić 10, Vejnović 7, Savić, Paunović, Stanisavljević 4, Dimitrijević 3, Miloradović 2.

Košarkaši Spartaka zabeležili su još jednu pobedu na domaćem terenu. U većem delu meča utakmica je bila rezultatski izjednačena, sve do početka završne deonice kada su domači košarkaši odigrani odličnu odbranu. Istakao se Andrej Barna postigavši čak 38 poena, navodi subotica.info

Spartak je imao četiri poena prednosti u  4. minutu, posle koša Simjanovskog. Barna uskoro donosi Subotičanima šest poena viška na polovini prve četvrtine. Ilić je sa linije slobodnih bacanja vratio goste u igru, a Vejnović doneo poravnanje, 22:22, I početom druge četvrtine Subotičani su uspeli da steknu minimalnu prednost, a košem Barne poveli sa pet razlike. Usledio je period kada su poeni bili retkost, a zatim Spartak opet preko Barne stiže do četiri poena viška. Poslednji momenti pripali su gostima koji su na poluvremenu imali pola koša prednosti.

Gosti su posle poena Vuletića poveli sa 55:51 početkom treće deonice. Trojkama Kuridže i Petrova te košem Simjanovskog uz zvuk sirene Spartak je u završnu četvrtinu ušao sa pola koša zaostatka. Zaigrali su subotičani odlično u odbrani početkom završne četvrtine. Barna je vezao osam poena za vodstvo od 75:68 u 33. minutu. Uskoro novu vrednu trojku postiže Petrov, a na nešto više od tri minuta pre isteka meča Spartak stiže do dvocifrene prednosti, što je bilo dovoljno da se meč mirno privede kraju. 

Izvor: subotica.info