POBEDNICI IZ RUME I INĐIJE

Juče je u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku održano Okružno takmičenje osnovnih škola u košarci u konkurenciji devojčica i dečaka. Mladi sremski košarkaši na parketu donjotovarničke hale prikazali su pravi sportski duh, a pokrovitelj takmičenja pećinački Sportski savez “Razvoj sportova” za najuspešnije ekipe obezbedio je pehare i medalje, kao i osveženje za sve takmičare.

Učešće je uzelo devet škola iz Srema – u konkurenciji devojčica takmičilo se četiri ekipe iz OŠ “Dušan Jerković” iz Rume, OŠ “Sveti Sava” iz Sremske Mitrovice, OŠ “Petar Kočić” iz Inđije i OŠ “Boško Palkovljević Pinki” iz Stare Pazove, dok se u konkurenciji dečaka takmičilo šest sremskih škola OŠ “Dušan Jerković” iz Inđije, OŠ “Nikola Tesla” Novi Banovci, OŠ “ Dušan Jerković Uča” iz Šimanovaca, OŠ “Branko Radičević” iz Šida, OŠ “Dušan Jerković” iz Rume i OŠ Boško Palkovljević” iz Sremske Mitrovice.

Prvo mesto u konkurenciji devojčica osvojile su košarkašice iz rumske škole “Dušan Jerković”, savladavši mitrovačke vršnjakinje iz škole “Sveti Sava”, a trećeplasirane su košarkašice iz staropazovačke škole “Boško Palkovljević”.

U konkurenciji dečaka pobednički pehar poneli su košarkaši iz inđijske škole “Dušan Jerković” pobedivši ekipu Osnovne škole “Nikola Tesla” iz Novih Banovaca, dok je treće mesto zauzela ekipa OŠ “Dušan Jerković Uča” iz Šimanovaca.

Izvor: Opština Pećinci