ПОЧАСТ АУТОРИМА НАЈБОЉИХ ЛИКОВНИХ И ВИДЕО РАДОВА НА ТЕМУ ЛУДАЈА

Чак више од 400 ликовних радова пристигло је на традционалан конкурс, који уочи „Дана лудаје“ расписују Народна библиотека „Јован Поповић“ и локална самоуправа. Упркос корони и редукованом програму предстојеће јубиларне 35. манифестације, организатори нису имали дилему у погледу конкурса. Чланице жирија, Мирослава Којић и Маријана Мирков, биле су на слатким мукама јер су, како кажу, пристигли радови изузетни:

-Дечји радови потврдили су да њихова машта и креативност немају границе. Наградили смо десет радова, а ауторима обезбедили адекватне награде. Због познатих разлога, изостаће изложба ликовних радова. Сви награђени ликовни и видео радови могу да се погледају на ФБ страници Канцеларије за туризам- рекла је Маријана Мирков. Конкурсом на тему „Дани лудаје“ били су обухваћени и видео радови, а награде је заслужило пет аутора. Милена Живков, чланица ГВ за културу и образовање, потврдила је да овај конкурс неизоставан сегмент „Дана лудаје“:

-Занимљиво је и да сам својевремено и ја, у том узрасту, учествовала на овом конкурсу. Потом сам била чланица жирија и наставница награђиваних ученика. Сада ми је припала част да у дворишту Народне библиотеке „Јован Поповић“ отворим свечаност на којој смо уручили награде најбољим ауторима ликовних и видео радова- казала је она. И за Дуњу Бркин Трифуновић, чланицу жирија, масовно учешће деце потврђује колико су креативни, али и да пуно тога знају о бундевама и „Данима лудаје“:

-На тему бундева и лудају у доба короне, Народна библиотека је и ове године организовала конкурс за видео радове. Веома смо задовољни квалитетом пристиглих радова јер су малишани имали мало времена да се припреме. Уручили смо пет једнаких награда. Издвојила бих чињеницу да је један цео разред учествовао на овом конкурсу. То је III/1 одељење ОШ „Вук Караџић“, а њихов приказ лудаје и односа Кикинђана према тиквама је за сваку похвалу-навела је она. Иначе, богат поподневни програм окончан је отварањем изложбе слика „Препород“ . У Галерији Културног центра изложени су радови кинеских и српских сликара.

Извор: Град Кикинда