ПОЧЕЛА 44. ЛЕТЊА КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА ОТВОРЕНИМ БАЗЕНИМА НА ,,САЈМИШТУ”

У сусрет предстојећој купалишној сезони на СЦ „Сајмиште“ градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈП СПЦ „Војводина“ Милан Јарић обишли су базенски комплекс где су радови на обнови и адаптацији окончани у предвиђеном року, а потом су обишли и спортске терене у оквиру „Сајмишта“. Захваљујући средствима Града Новог Сада, као и Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, комплекс отворених базена СЦ “Сајмиште” модернизован је и прилагођен потребама свих Новосађана и гостију Новог Сада. Наиме, Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије, определило је средства за адаптацију дела комплекса отворених базена СЦ ,,Сајмиште“ како би се подигао квалитет услуге базена. Такође, уложена су средства на име капиталних субвенција Града Новог Сада за реконструкцију тоалета и гардеробе на отвореном базену СЦ ,,Сајмиште”, као и за уградњу система наплате карата и контроле приступа базенима.

– Ово је позивница Новосађанима и бројним гостима нашег града да летње месеце проведу на отвореним базенима и уживају у бројним садржајима спортског комплекса „Сајмиште“. Извршене су значајне промене на базенима, а у радове су Град и Министарство заједно инвестирали 28 милиона динара. Рађена је комплетна замена бехатона око базена, прилазни путеви, комплетно су реконструисане и опремљене свлачионице, тоалети, направљене су и просторије за особе са инвалидитетом, и за мајке са бебама. Постоји идеја да се направи још један базен на потезу према Футошком парку, а трудићемо се да припремимо пројекат за ту инвестицију којим ћемо конкурисати са ресорним министарством за средства. Обишли смо и први терен у Новом Саду са вештачком травом у оквиру „Сајмишта“ који обухвата површину фудбалских терена по стандардима УЕФ-а. Захвални смо на донацији Фудбалском савезу Србије у вредности од 200 000 евра, док смо ми као Град уложили 15 милиона динара за припремне радове које је изводило ЈКП “Пут“, и сада имамо предиван фудбалски терен на радост свих Новосађана. Када се све сабере, ово је веома значајна инвестиција у Спортски центар „Сајмиште“ у вредности од око 50 милиона динара – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Градска управа за спорт и омладину издвојила је за отворене базене Спортског центра “Сајмиште“ 14.000.000 динара, a у питању су радови на површини око 600 м2 на којој је измењена бехатонска подлога, потпуно су реконструисане гардеробе и кабине за пресвлачење, опремљене су одговарајућом новом опремом, а изграђене су просторије за особе са инвалидитетом и тоалети, тако је издвојен и део за мајке са бебама, тоалети, санитарни чворови, комплетна канализациона и водоводна мрежа, тушеви, машински соларни део за уштеду енергије и два улаза за дезобаријере.
Директор ЈП СПЦ „Војводина“ Милан Јарић истакао је да су на базенима постављени савремени тушеви, изграђени нови тоалети, нова гардероба са 130 нових касетних ормана, за укупно 3.500 посетилаца.

– Од ове сезоне спортисти ће имати на располагању и три нове свлачионице. Уз то, на улазу, посетиоце ће дочекати приступни плато са новим плочама. Водили смо рачуна и о комфору грађана, који од ове сезоне неће морати да стоје у редовима захваљујући новом електронском систему контроле уласка и изласка – рекао је Јарић.

Реновирани објекти дају могућност да се Новосађани и све бројнији туристи, не само одморе, рекреирају, већ и забаве. Поред квалитетне воде у три базена, богате угоститељске понуде, посетиоци ће имати прилику да од сутра уживају у разноврсним забавно-рекреативним програмима на базенима на „Сајмишту“.