ПОЧЕЛА 51. МЕЂУНАРОДНА САЈАМСКА МАНИФЕСТАЦИЈА “ЛОРИСТ“

Међународна сајамска манифестација “ЛОРИСТ“ у оквиру које ће бити одржани Сајам лова и роболова, од 3. до 7. октобра и сајмови туризма, екологије и спорта од 4. до 7. октобра на Новосадском сајму, отворена је у присуству бројних званица. Како се том приликом могло чути, на сајмовима ће наступити око 450 излагача који ће представити понуду у областима лова, риболова и туризма Дунавског региона, али и екологију и спорт у нашој земљи.

– Поносни смо на Новосадски сајам што је и ове године унапредио “ЛОРИСТ“ и што има 10 посто више излагача који ће представити своје производе и услуге. Иако је то веома значајно, Сајам није само прилика за трговинске аранжмане, већ и за то да учинимо наш град, покрајину и државу туристички још атрактивнијим и да искористимо потенцијал оваквих догађаја за едукацију млађих нараштаја у области екологије. Да их научимо како да живе са природом, и зашто је наша обавеза да је чувамо. Некада нам недостаје правилан однос према окружењу, и морамо да прихватимо нашу одговорност да улажемо у заштиту природе и њено очување да бисмо ми боље живели – рекао је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да Сајам има битно место у привредном животу града, и да су увек препознатљиви повољни ефекти сајамских приредби.

Уз изложбену поставку у халама и на отвореном делу Сајмишта организују се конгресне активности и пословни сусрети, а учесници долазе из 20 земаља, Аустрије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Данске, Грчке, Индије, Израела, Мађарске, Малдива, Немачке, Норвешке, Португалије, Русије, Румуније, Србије, Словеније, Шпаније, Турске, Хрватске.

– Овогодишњи “ЛОРИСТ“ је још лепши него што је био претходних година, а то нам показује да је реч о привлачној и респектабилној сајамској манифестацији на којој се појављују сви који нешто значе у областима на које се односи. Важност овог догађаја превазилази локални оквир па привлачи посетиоце и излагаче из ширег окружења – изјавио је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор који је званично и отворио 51. “ЛОРИСТ“.

Према речима Покрајинског секретара за пољопривреду, шумарство и водопривреду Вука Радојевића, Покрајинска влада на Сајму има обједињен наступ кроз четири секретаријата који надлежностима покривају области “ЛОРИСТ“-а. Он је нагласио да су у оквиру мера аграрне политике, у ловству, по први пут прошле године издвојена средства за набавку теренских возила али и за унапређење ловног туризма, а како је рекао, намера је да у наредним годинама буду задовољене потребе свих ловачких удружења у Војводини.

Како се могло чути од организатора, за посетиоце са купљеним улазницама предвиђена је Поклон-игра, а све који дођу очекују атрактивни садржаји, несвакидашње промоције, попусти, новитети, такмичења и много забавног садржаја.