ПОЧЕЛА АКЦИЈА ОЗЕЛЕЊАВАЊА – ПОСАЂЕНИ ПРВИ БОЂОШИ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област екологије и заштите животне средине Слободан Станић обишли су данас локацију на Роковачком путу у Сомбору где су посађене прве саднице бођоша – америчког копривића, у оквиру акције озелењавања која ће трајати током читаве 2021. године.

„Ово је једна велика акција којом ће бити обухваћен  како град Сомбор, тако и насељена места. Захвалио бих се Расаднику Гај из Лединаца као и људима из Зеленила и Војводина шума, који су својим заједничким радом омогућили да се ове квалитетне саднице копривића нађу у Сомбору и да ми кренемо са садњом“ рекао је овом приликом градоначелник Ратковић.

Прве локације на којима се саде бођоши јесу Роковачки пут, Градски хиподром и Месна заједница „Бездан“. Садња ће се одвијати докле год временски услови то буду дозвољавали, а план је да до краја јесени све локације које су за то предвиђене буду засађене са овом врстом дрвета.

„Планирамо да у току ове пролећне садње буде посађено око 500 стабала копривића, а у току јесени сигурно ће тај број бити пар хиљада стабала. Стабла су изузетног квалитета старости од преко 10 година и сигуран сам да ћемо овим садњама, како пролећном, тако и јесењом допринети здравијој животној средини у нашем граду и у нашим насељеним местима“, поручио је градоначелник захваливши се Расаднику „Гај“ из Лединаца на донацији садница.

Извор: Град Сомбор