ПОЧЕЛА ИСПОРУКА ЧЕТВРТЕ ТРАНШЕ ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНО СТАНОВНИШТВО

Испорука четврте транше прехрамбених пакета за социјално угрожена лица у насељеним местима и салашима на подручју Града Сомбора кренула је данас из просторија Црвеног крста.

Пакети се састоје од по три килограма пиринча и шећера, четири килограма пасуља, три литра уља, тестенине, конзервираног поврћа и других прехрамбених потрепштина.

Почетку дистрибуције 550 прехрамбених пакета присуствовао је и заменик градоначелнице Антонио Ратковић који је овом приликом најавио да се планира унапређење ове мере током 2021. године.

„У току данашњег и сутрашњег дана биће подељени пакети у 15 насељених места и у салашарским насељима. Оно што је битно је да ће Град сагледати могућности да за наредну годину повећа буџет и да број пакета буде већи од 550. Као и претходних пута, садржај пакета је остао исти, а дистрибуцију ради Црвени крст. Још једном смо показали бригу о социјално угроженом становништву и наставићемо и у будућности, с тим да планирамо ову меру да унапредимо у току 2021. године“ рекао је овом приликом Ратковић.

Извор: Град Сомбор