ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВОГ ОБЈЕКТА ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је данас камен темељац за изградњу новог објекта Основне школе „Јован Поповић“ у Сремској Митровици, истакавши да је улагање у унапређење и побољшање услова школовања у свим образовним установама у Војводини, један од приоритета владе на чијем је челу.

За I фазу радова на изградњи новог објекта, Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила 63 милиона динара, а Град Сремска Митровица 18 милиона динара.

„Заједно смо приступили реализацији овог великог и значајног пројекта и очекујемо да за годину и по дана добијемо нови објекат у коме ће ђаци имати квалитетне наставне услове“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је Покрајинска влада, у сарадњи са локалним самоуправама и Канцеларијом за јавна улагања, у протекле две и по године издвојила значајна средства за реконструкцију школа и домова ученика широм Војводине, и направила велике помаке у тој области.

„Резултати тог коодинисаног рада су већ сада видљиви. Издвајаћемо још значајнија средства у те сврхе, како би сва деца у Војводини ишла у добре школе“, казао је председник Мировић.

Том приликом, председник Мировић истакао је да је Покрајинска влада у протеклом периоду финансирала и значајне пројекте из области саобраћаја, водоснабдевања и заштите вода на територији града Сремске Митровице, те најавио да ће из покрајинског буџета бити обезбеђена средства и за II, последњу, фазу радова на изградњи ОШ „Јован Поповић“.

Захваливши се Покрајинској влади на издвојеним средствима, градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер изјавио је да је објекат ОШ „Јован Поповић“ изграђен шездесетих година и да је био у веома лошем стању, те додао да очекује да нова зграда ђацима буде на располагању почетком 2020. године.