ПОЧЕЛА КАМПАЊА „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА 2023“

У оквиру кампање „Пажљивкова смотра 2023“, који спроводи Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у свим основним школама и вртићима ПУ „Радост“, одржана су предавања на тему безбедног понашања учесника у саобраћају и упознавања са саобраћајним правилима.

Агенција за безбедност саобраћаја од свога оснивања посебну пажњу усмерава на заштиту најмлађих учесника у саобраћају покрећући кампању „ПАЖЉИВКО„, чија су циљна група деца до 14 година. Кампања прати разне материјале у виду цртаних филмова за децу, бојанке, радних листова, књиге коју свако дете добије када крене у први разред, интерактивну представу са децом, игрице, песмице, разне промотивне материјале у виду флуоресцентног прслука, светлеће наруквице, беџеве, привезака, мајица и других промотивних материјала.

Поред кампање намењене деци, препозната јр важност рада са родитељима и просветним радницима у нижим разредима основних школа и предшколским установама.

Акција у школама и вртићима реализована је уз подршку Савета за безбедност саобраћаја општине Србобран и Полицијске станице Србобран. 

Извор: Општина Србобран