ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА “КУЛТУРНО ЛЕТО У РУМЕНЦИ-ПЕТРОВДАН“

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић отворио је централну годишњу манифестацију Културног центра “Руменка“ – “Културно лето у Руменци-Петровдан“, која се одржава 11. и 12. јула у просторијама Културног центра и на терену ФК “Јединство“ у Руменци.

Први дан манифестације посвећен је обележавању дана заштитника тог места – Светих апостола Петра и Павла, уз пригодан музички и драмски програм, и изложбу под називом “Прве две године КЦ Руменка“.

– Као што смо и предвидели у Стратегији развоја културе, Град Нови Сад ради на подизању капацитета, ширењу инфраструктуре, али и на децентрализацији. Добар пример свега тога је и овај Културни центар, на чију делатност смо поносни, јер је квалитетним културним програмима оправдао поверење које му је указано. Ова манифестација посвећена је и очувању културне баштине, традиције и обичаја, али негује и савремено стваралаштво у култури. С друге стране, то је и одлична прилика да се Руменка туристички промовише, јер је у понуди и одличан забавни програм. Руменка је приградско насеље са богатом културно-историјском баштином и свакако има много того занимљивог да покаже – нагласио је Далибор Рожић. 

Након програма отварања манифестације, публика је могла да ужива у представи за децу “Маша и медвед“, и у комедији “Непоправљиви папучар“, а у петак 12. јула, посетиоце очекује још културних садржаја и целовечерњи музичко-забавни програм.