ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА У СПЕЦИФИЧНИМ УСЛОВИМА, ГРАД ТРАДИЦИОНАЛНО ОБЕЗБЕДИО ПОКЛОНЕ ПРВАЦИМА

Делегација Града Зрењанина, заменик градоначелника Саша Сантовац и помоћници Душко Радишић, Симо Салапура и Драган Ћапин, посетили су данас основну школу “Јован Јовановић – Змај” у Зрењанину и уручили ђачке торбе и прибор ученицима првог разреда. Ове школске године, у 27 основних школа на територији града и у ОСШ “9. мај” у први разред уписано је 998 ученика, што је на прошлогодишњем нивоу. Највише првака, као и ранијих година, има ОШ “Петар Петровић Његош” – 119, а потом ОШ “Др Јован Цвијић” (87) и “Жарко Зрењанин” (86). По 72 првака уписано је у основне школе “2. октобар” и “Доситеј Обрадовић”.

Традиционално, Град Зрењанин и ове године обезбедио је торбе и прибор, као основну помоћ родитељима и њиховој деци, и ђаци прваци добили су их првог дана нове школске године. У складу с епидемиолошком ситуацијом и специфичним условима у којима почиње ова школска година, локална самоуправа финансирала је дезинфекцију школских и објеката Предшколске установе Зрењанин, набавку заштитних маски за запослене и средстава за дезинфекцију. 

 Тим поводом, Саша Сантовац рекао је да је Град Зрењанин преузео на себе ту обавезу и током викенда обавио дезинфекцију свих основних и средњих школа на територији града. 
– Сваке године трудимо се да посетимо другу школу, и осим што уручујемо поклоне првацима, желимо и да се упознамо с радом, потребама и захтевима школе. Овога пута желимо да проверимо да ли су примењене све епидемиолошке и безбедносне мере које се тичу боравка деце у школи. Набавили смо и одређену количину заштитних маски, за запослене и за децу која не могу да приуште набавку. Сигурно је да се ова школска година и овакав почетак разликују од свих досадашњих и зато смо желели на лицу места да видимо како то све функционише, јер нам је циљ да сви у школама безбедно бораве – казао је Сантовац.    

Он је пожелео најмлађим ђацима срећан полазак у школу, а потом заједно са Радишићем, Салапуром и Ћапином уручио поклоне. Директорка ОШ “Јован Јовановић – Змај” Тања Рођенков каже да је ове школске године у школу уписано 40 првака, који су распоређени у два одељења. 
– “Јован Јовановић – Змај” је мала школа, има 297 ученика, али оно што ја увек волим да нагласим јесте да је то школа с душом. Јуче је одржан родитељски састанак с родитељима првака, као и с родитељима ученика петог разреда. Прваци су подељени у групе, пошто долазе у школу, не похађају наставу он-лине, а од другог до осмог разреда има ученика који су се определили за такву врсту наставе и видећемо како ће то функционисати до даљњег. Школа је припремљена за рад у овим специфичним условима, извршена је дезинфекција у два наврата и надам се успешном почетку школске године – истакла је директорка.  

Извор: Град Зрењанин