ПОЧЕЛА ПРВА ФАЗA РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ДОВОДНИКА ВОДЕ ОД СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋА ДО СТАНИШИЋА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције Ђорђе Зорић обишли су почетак прве фазе радова на изградњи доводника воде од Светозар Милетића ка Станишићу, чију изградњу, у износу од 80 милиона динара, финансирају Град Сомбор и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Приликом обиласка, Ратковић је истакао да Град Сомбор наставља са издвајањем значајних средстава како би се трајно решило питање водоснабдевања ширег подручја Сомбора и како би било омогућено да сва насељена места добију квалитетну пијаћу воду.

„Од 2016. године, доста тога се урадило по овом питању. Пијаћу воду до сада добили су становници Кљајићева, Светозар Милетића, Бачког брега и Бачког Моноштора, а у 2023. години пијаћу воду добиће и становници Колута, Стапара и Дорослова. Када говоримо о овом пројекту доводника воде од Светозара Милетића ка Станишићу, предуслов за почетак ових радова свакако је била, пре свега, изградња бустер станице у Светозару Милетићу, која је изграђена 2019. године и проширење капацитета фабрике воде Јарош“, рекао је градоначелник.

Ратковић је нагласио да ће се изградња доводника од Светозара Милетића до Станишића реализовати у две фазе. „Сада се реализује прва фаза у дужини од 5,4 km. Већ је урађено око 1,4 km и радови теку по плану. Реализацијом друге фазе, која је планирана у 2024. години и становници Станишића добиће пијаћу воду“ навео је Ратковић, додавши да се за становнике Станишића очекује завршетак још једног веома битног пројекта – друга фаза изградње обилазнице.

Градоначелник је овом приликом најавио да се ускоро очекује завршетак радова на изградњи бустер станице у Стапару, те да ће се током ове године завршити и пројектно-техничка документација за фабрику воде у Телечкој.

Извор: Град Сомбор