ПОЧЕЛЕ БОРБЕ НА III ЈУНИОРСКОМ КУПУ НАЦИЈА У БОКСУ

Првим елиминационим борбама и свечаним отварањем на рингу Центра за физичку културу „Драго Јововић“, у Врбасу је почео III Јуниорски куп нација у боксу. Млади оба пола из 22 државe света, у наредних пет дана укрстиће рукавице у покушају да стигну до титула најбољих јуниора и јуниорки у боксу, на турниру који спада међу најквалитетније на међународној сцени у овом тренутку.

Турнир су званично отворили Милан Глушац, председник општине Врбас, Јовица Панић, директор турнира, Милорад Рељић, председник Боксерског савеза Војводине, и Игор Шкундрић, секретар турнира. Они су свим такмичарима пожелели добре и фер борбе, а гледаоцима да уживају у правом спортском надметању, уз обећање да ће Врбас и даље чинити све да буде добар домаћин и организатор не само боксерских већ свих спортских и других надметања и манифестација.

Свечано отварање било је и прилика да се организатори јавно захвале свима који су пружили подршку и помогли да се турнир одржи у Врбасу, а такмичари и сви гости осете уваженим и добродошлим. Плакете и захвалнице овим поводом уручене су Милану Глушцу, председнику општине Врбас, Дамјану Миљанићу, председнику општине Кула, Синиши Адамовићу, директору ЈКП „Комуналац“, и Матији Кертезу, који је захвалницу примио у име локалне ТВ Бачка. Поједини поклони стигли су и из иностранства – спортски пријатељи из Узбекистана поклонили су директору турнира Јовицу Панићу народну ношњу становника ове азијске државе.

Иначе, свакога дана до недеље, када се одржавају финалне борбе, програм почиње у 14.00 часова. Према очекивањима стручњака, Врбас ће имати прилику да види најбоље младе боксере, а поједине државе, велесиле у овом спорту, попут Русије, САД, Индије и Казахстана, послале су у Србију најбоље репрезентације.

Извор: Општина Врбас