ПОЧЕЛЕ НОВОГОДИШЊЕ СВЕЧАНОСТИ У ЗРЕЊАНИНУ – “ГРАД ОТВОРЕНОГ СРЦА” ОСМИ ПУТ ОКУПИО НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Након што је прошле године изостала, традиционална дечја новогодишња манифестација у Зрењанину “Новогодишња чаролија – Град отвореног срца”, почела је тачно у подне и увела суграђане у дочек Нове године. Зрењанинци већ осми пут на овај начин обележавају последњи дан одлазеће године и у добром расположењу и атмосфери припремају се за вечерња дешавања. Уз сунчано и топло време за ово доба године, на Тргу слободе окупио се велик број наших суграђана. 

Програм, намењен најмлађима, отворио је Градски дечији хор Културног центра Зрењанина, а потом су наступили хор дечјих вртића “Вила” и “Црвенкапа”, хорић “Сањалице”, Гимнастичко плесни клуб “Free Dance” и ЦЕКОМ – Центар за креативно одрастање младих, са позоришном представом “Да ли гусари добијају пакетиће?”.  

 Малишани се забављају данас у друштву Деда Мразева, поздрављају учеснике у програму, певају и играју с њима, уз слаткише и новогодишње пакетиће. “Град отвореног срца” посетили су и градоначелник Зрењанина Симо Салапура и заменик градоначелника Саша Сантовац, пожелевши најмлађим Зрењанинцима све најлепше у Новој години.

Манифестацију организују Град Зрењанин, Туристичка организација града и Културни центар Зрењанина, уз подршку компаније “ПерСу”, која је припремила и поклања 500 новогодишњих пакетића деци окупљеној на Тргу слободе, а деле их Деда Мразеви.  

 У вечерњим сатима, тачније од 23 часа, почиње концерт домаће групе “ABBA real tribute band” који ће трајати до пола један, а тачно у поноћ све који се одлуче да Нову 2022. годину дочекају на отвореном очекује ватромет!

 Првог дана 2022. године, у току преподнева, градоначелник Симо Салапура посетиће породилиште, Гинеколошко-акушерску службу Опште болнице “Ђорђе Јоановић”, и уручити поклоне прворођеним бебама у Новој години. 

Извор: Град Зрењанин