ПОЧЕЛЕ ПРИЈАВЕ НА АУДИЦИЈУ ЗА ФЕСТИВАЛ “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ”

“Србија у ритму Европе” је највеће дечије музичко такмичење у земљи, намењено такмичарима узраста од 14 до 21 године, деци и омладини Републике Србије, која су врхунског талента за певање и плес. Подршку деци и омладини Србије кроз овај телевизијски формат највећи ове врсте у нашој земљи дају и амбасадори земаља Европе, Европске Уније, Аустралије, и Израела. Програм “Србија у ритму Европе” ће се у 2021. години емитовати уживо на Првој Српској Телевизији.

Одабрани ће имати прилику да свој врхунски таленат за певање и плес усавршавају током седмомесечних припрема, са тренерима гласа као и уметничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“.

Победник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма „Србија у ритму Европе“ и гледалаца који гласају путем СМС-а, а само финале телевизијског преноса биће емитовано у директном преносу на Првој Српској Телевизији (ПРВА ТВ). Све пропозиције такмичења налазе се на сајту www.theeurope.eu .

Управо, из тог разлога круцијално је да школе, културно уметничка друштва, диригенти хорова, уметнички директори и други из света плеса и музике селектују најквалитетнију децу и омладину за аудицију, како би од најбољих, продукција програма “Србија у ритму Европе” одабрала најбоље који ће бранити боје своје општине и једне амбасаде која им буде додељена од стране организатора телевизијског преноса.

Деца и омладина могу се пријавити слањем поруке на инстаграм налогу @ritamevrope. Порука треба да садржи њихово име и презиме, годину рођења, град из којег долазе, као и то да ли се пријављују за певање или плес. Уколико се пријављују као плесна група, могу се пријавити са једног налога тако што ће у поруци написати све ове податке за сваког од члана групе. Плесачи са собом на флешу (УСБ) треба да понесу музику уз коју ће играти и плесати.

Сва деца и омладина као и сви присутни у просторији у којој ће се аудиција одржати носиће маске за лице а физичка дистанца биће најмање 2 метра између свих присутних. У просторији ће бити присутно највише 10 људи у истом тренутку укључујући и телевизијски тим „Ритам Европе“. У салу, где ће се одржати аудиција, ћемо уводити по 5 деце, на тај начин што ће им термин њиховог доласка бити заказан.

Аудиција у Апатину биће одржана 10.02.2021. (среда) од 11 часова.

Извор: Општина Апатин