ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА VII КУП НАЦИЈА У БОКСУ

Организациони одбор VII Купа нација почео је припреме за овогодишњи турнир јуниорских боксерских нада, који ће се одржати у Врбасу од 23. до 27. маја. Прве репрезентације, како је речено на састанку, у Врбас стижу већ 21. маја, за 22. мај заказана су жребања, а наредног дана крећу прве борбе. Финалне су на програму 27. маја.

„Куп нација у боксу постао је традиционална спортска манофестација у Врбасу и на најбољи начин презентује наш град, спортисте и све грађане. Општина Врбас и Бокс клуб Чарнок сада већ имају вредна искуства и знања у организацији и уверен сам да ће и ове године све протећи без проблема и на најбољи начин. Овај турнир нас чини поноснима и зато пружамо константну подршку организаторима. Жеља нам је и да бокс као спорт развија, да привлачи што више деце, а да је то тако најбоље доказују све бољи резултати нашег боксерског клуба“, рекао је Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт. Он се посебно захвалио Жељку Мрдаковићу, председнику Војвођанског боксерског савеза, и Ненаду Боровчанину, председнику Боксерског савеза Србије, на свему што су учинили да Куп нација у Врбасу израсте у један од најбољих турнира који окупља младе боксере са свих континената.

Жељко Мрдаковић, председник ВБС, изразио је задовољство чињеницом да сви делови и чланови Организационог одобора беспрекорно функционишу и сарађују, што улива наду да је пред Врбасом најбољи јуниорски боксерски турнир до сада.

„Хвала општини Врбас која већ седам година има слуха за организацију овог међународног турнира, имамо техничку и финансијску подршку локалне самоуправе, што нам обезбеђује да уз све друге партнере, организујемо врхунску спортску манифестацију. Свачија подршка за нас је веома важна, није изостала ни подршка Боксерског савеза Србије и Војвођанског боксерског савеза, и имамо разлога да верујемо да је пред нама веома успешна спортска манифестација. Ове године турнир ће бити у данима када се обележава и слава Врбаса, имаћемо многе занимљиве садржаје овим поводом у граду и надам се да ће и наш турнир дати свој допринос да се у Врбасу окупе многи људи жељни дружења, надметања и забаве“, рекао је Игор Шкундрић, председник БК Чарнок и члан Организационог одбора. 

Јован Панић, директор турнира, истакао је овом приликом да се очекује значајно масовнији турнир него претходне године, а поновни долазак најавила је репрезентација Русије. Такође, очекује се да после паузе због корона вируса, у Врбас се врати и репрезентација Индије, најавио је Панић.

„Очекујемо да до 12. маја, до када је отворен рок за пријављивање, дођемо до броја од више од 150 јуниорки и јуниора, који ће се такмичити у 13 тежинских категорија. Ради се о узрасту од 15 и 16 година и турнир у Врбасу биће последњи тест за све репрезентације које се припремају за Првенство Европе за јуниоре. Са задовољством истичем да смо до сада у Врбасу имали беспрекорну организацију, сваки део тима био је одличан, и надам се ће и ове године све бити на још вишем нивоу“, истакао је Панић.

Учешће у првом састанку Организационог одбора узели су представници Центра за физичку културу „Драго Јововић“, Полицијске станице Врбас, Дома здравља „Вељко Влаховић“, Туристичке организације општине Врбас, Црвеног крста Врбаса, Савеза спортова општине Врбас и Културног центра Врбаса.

Извор: Општина Врбас