ПОЧЕЛИ 38. „ДАНИ ЛУДАЈЕ“: СПЕКТАКЛ ВИРТУОЗА СТЕФАНА МИЛЕНКОВИЋА

У Кикинди су почели 38. „Дани лудаје“, највећа и најстарија манифестација у нашем граду, која ће трајати до недеље, 17. септембра. Манифестацију су, традиционално, отвориле „Игре са лудајом“, у којима су се надметали основци из кикиндских и сеоских основних школа, чак 12 екипа, а најбољи су били ученици Основне школе “Свети Сава“. Такође, проглашен је и најлепши уређени излог, који је ове године, у оквиру конкурса Града Кикинде, израдила Дуња Врањин, власница цвећаре “Марио“. У Народној библиотеци „Јован Поповић“ уприличена је изложба и књижевно вече „Плодови јесени“, а круна прве вечери фестивала лудаје био је концерт Стефана Миленковића, виртуоза на виолини, српског уметника столећа и оркестра Камарате. Концерту су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, његова заменица Дијана Јакшић Киурски, као и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.

“Кикинда је међу првима препознала рад Гудачке репрезентације Србије која је потом овде уприличила концерт и то је за њих било феноменално. После су наступили још једном и ево трећи пут на отварању Дана лудаје. То је знак одређеног сензибилитета према оваквој врсти уметности, у граду чија публика и те како уме да цени оно што радимо“, истакао је након концерта Стефан Миленковић.

Током четири дана трајања манифестације, Јавно предузеће „Кикинда“ неће наплаћивати паркирање. И ове године очекује се долазак великог броја гостију из Румуније, а како би им долазак био што лакши, гранични прелаз Наково – Лунга биће отворен све време од петка ујутру до недеље увече.

Извор: Град Кикинда