POČELI DANI BAČKOG PETROVCA

Svečana akademija Saveta Mesne zajednice Bački Petrovac održana je u Velikoj sali Skupštine opštine povodom početka proslave Dana Bačkog Petrovca. Tom prilikom obeleženo je 130 godina od rođenja Samuela Štarkea, te 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, kao i 95 godina fudbala i 90 godina odbojke u Petrovcu i 50 godina rada Stonoteniskog kluba Mladost.

foto : Medija Portal

Prisutnima su se obratili predsednik Saveta Mesne zajednice Bački Petrovac: Ondrej Bovdiš, kao i predsednik Opštine Srđan Simić. Gosti su, takođe, mogli da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu, kao i da se vrate u prošlost gledajući zanimljive fotografije Bačkog Petrovca.

foto : Medija Portal

Predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je tom prilikom prisutnima čestitao jubileje i zahvalio se ljudima koji se trude da sport u toj opštini bude uzrok za ponos svih stanovnika i dece koja se takmiče.

„Bački Petrovac je u prethodnih nekoliko godina imao neke izražene i zapažene investicije. Posle nekoliko decenija smo uspeli kompletno da rekonstruišemo državni put, koji je od velikog značaja za celu lokalnu zajednicu. Kroz podršku lokalne samouprave, nastavićemo da ulažemo u Mesnu zajednicu Bački Petrovac“, rekao je Simić.

foto : Medija Portal

Dani Bačkog Petrovca počeli su danas, a trajaće do nedelje. Kroz različite manifestacije, izložbe i sportska takmičenja, ovaj događaj će tradicionalno biti obeležen i ove godine.