ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ФАБРИКЕ ВОДЕ У БЕОЧИНУ

Председница општине Беочин Биљана Јанковић обишла је данас заједно са директором ЈКП „Беочин“ Срђаном Степановим и руководиоцем беочинске фабрике воде Ђуром Кендлом, радове који су започети на реконструкцији постројења и доградње фабрике воде у Беочину.

Јанковић је истакла да ће овај пројекат, за који је Општина Беочин преко Покрајинске владе и Управе за капитална улагања обезбедила средства у износу од 600 милиона динара, тећи у две фазе те да се завршетак радова очекује до краја 2025. године.

„За наше грађане ово је један од најважнијих пројеката који смо покренули јер озбиљнијих улагања у беочинску фабрику воде практично да није ни било од њеног оснивања 1988. године. Радови су у договореном року започети и у наредне две године нас чека много посла јер није у питању само реконструкција већ и доградња постројења за пречишћавање бунарске воде којом се снабдевају како Беочин тако и околна насеља. Према пројекту је предвиђена изградња још једног бунара на дубини од 110 метара чиме ће се повећати постојећи капацитети снабдевања домаћинстава у нашој општини.“, рекла је Јанковић.

У фабрици воде наводе да ће овај капитални пројекат знатно побољшати услове рада свих запослених и оно што је најважније, услуга снабдевања грађана и квалитет воде за пиће ће бити знатно бољи.

У међувремену, моле све кориснике за стрпљење и разумевање јер због изузетно обимних радова који се спроводе на постројењима, повремено може доћи до сметњи или прекида у снабдевању водом.

фото: Исмет Адемовски

извор: Општина Беочин