ПОЧЕЛО ДЕЧЈЕ КУЛТУРНО ЛЕТО

Свечаним дефилеом шарених дечјих костима у центру Пећинаца, синоћ је свечано отворено Дечје културно лето, које и ове године реализује Културни центар, под покровитељством пећиначке локалне самоуправе.

Свечаном отварању, у име председника Општине Синише Ђокића, присуствовао је његов заменик Зоран Војкић, који нам је том приликом рекао да је увек задовољство присуствовати оваквим манифестацијама, јер су деца нешто највредније што наша општина има.

„Посебно ми је драго што ће деца у свих 15 насеља наше општине бити у прилици да учествују у овој манифестацији и да се друже уз квалитетан дечји садржај. Општина Пећинци ће увек пронаћи средства да финансијски подржи овакве манифестације, јер деца су наша будућност“ – рекао нам је заменик Војкић.

Летња манифестација намењена најмлађима, као и прошле године, обрадоваће малишане широм општине Пећинци, а директор КЦ Јован Деврња сматра да ће поред деце, наредних месец дана, у програму уживати и родитељи. Он додаје да ће деца у свим насељима наше општине бити у прилици да уживају у дечјим представама, музичким програмима, као и маскенбалу.

„Наш циљ је да у сваком погледу подржавамо децу и младе, да подстичемо њихову кеативност и машту, јер они су наша највернија публика. Зато смо поред наше највеће манифестације – Пећиначко културно лето, пре три године започели и са организацијом Дечјег културног лета, и управо су деца та која отварају културна дешавања у нашој општини током летњих месеци. Наравно, поред родитеља, деце, предшколске установе, основних школа и месних заједница, пре свега желим да се захвалим Општини Пећинци која свесрдно подржава наше манифестације, а посебно ову највећу најмењену деци“ – казао је Деврња.

Дечје културно лето отворено је свечаним дефилеом најмлађих маскираних полазника ПУ Камени из Пећинаца центром насеља, да би се затим на платоу на шеталишту, уз шарене балоне, публици представили мали учесници карневала под маскама, након чега је уследило проглашење најкреативније и најлепше маске. Ове године, није било могуће издвојити једну маску, јер како је рекао директор Деврња, сва деца су показала невероватну креативност, те су тако сва деца и победници. Награда, у виду музичког инструмента, сета спортске опреме и дидактичког материјала, је уручена директорки пећиначке Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ Анити Волчевски, по чијим речима је било право задовољство анимирати децу за једну овакву манифестацију.

„Наши васпитачи у свих 15 насеља где имамо објекте, и ове године су се радо прикључили организацији ове манифестације, на велику радост све деце, јер је програм прилагођен управо њима – најмлађем, вртићком узрасту“ – изјавила је Волчевски.

Након уручења, сва деца су била у прилици да уживају у интерактивној представи за децу „Кловновка олимпијада“, а након дружења са кловновима уследило је и весело музичко дружење са Бранимиром Банетом Росићем и његовом Летећом гитаром.

Дечје културно лето трајаће од 1. до 31. јула, а сваког петка, суботе и недеље у центрима насеља или у двориштима школа ће бити организоване представе за децу. Малишани у Шимановцима ће већ већерас, 2. јула, имати прилику да на летњој позорници у парку насеља погледају представу „Четири годишња доба“, док ће најмлађи у Купинову у недељу 3. јула моћи да уживају у представи „Пинокио у позоришту“ која ће бити изведена у дворишту Етно-куће „Путник“.

Све представе су рађене у продукцији пећиначког Културног центра, а манифестација се реализује у сарадњи са Предшколском установом „Влада Обрадовић Камени“ у Пећинцима, основним школама на територији општине и месним заједницама.

Извор: Општина Пећинци