POČELO SA RADOM NOVO ODELJENJE U VRTIĆU “VEVERICA” U CRVENKI

U Crvenki je počelo sa radom novo odeljenje vrtića „Veverica“ sa kuhinjom i trpezarijom, gde će svoje vreme ubuduće provoditi trideset mališana, navodi nasemesto.

Otvaranjem odeljenja vaspitne grupe “Mace” znatno je smanjena lista čekanja, koja je predstavljala veliki problem u Crvenki. Na rešavanju ovog problema intenzivno se radilo u protekle dve godine, u saradnji sa školom i lokalnom samoupravom, kao osnivačem.

“Ustupanjem prostora u prizemlju i adaptacijom za naše potrebe pružila se mogućnost da primimo još tridesetoro dece, odnosno još jednu vaspitnu grupu”, kaže direktorka PU “Bambi” Vesna Jovović koja je dodala da se još oko petnaestoro dece najmlađeg uzrasta, od jaslica pa nadalje, nalazi na listi čekanja.

“Ranije je bilo više dece u poludnevnom boravku, a ove i prethodnih godina je sve išlo u korist celodnevnog boravka, tako da deca u svim grupama borave po devet sati u vrtiću”, dodaje Vesna Jovović.

Rukovodilac vrtića “Veverica” Dragana Mitošević zahvalila se u ime kolektiva, roditelja i dece na novom vaspitnom prostoru i izrazila nadu da će uskoro doći i do neke nove saradnje.

Ispred lokalne samouprave, vrtić “Veverica” posetili su predsednik Skupštine opštine Kula Velibor Milojičić i rukovodilac Odeljenja za investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment Blažo Kostić.

Izvor: nasemesto