ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ ОБАЛЕ ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА

На обали Великог бачког канала почело је уређење. Посао који је најављен у протеклом периоду је у току, а наша екипа је посетила радове на делу канала у улици Жарка Зрењанина.  Нешто више о самом уређењу и шта оно подразумева рекао је председник Привременог органа општине Кула, Дамјан Миљанић:

„Ови радови су и раније били најављени и сад су ушли у фазу реализације. Један део је урађен на потезу Малог Стапара, где је урађен један спуст за чамце и урађена је стаза. Овде се ради релација од центра Куле до „дрвеног моста“, а финансијери су Воде Војводине и општина Кула. У следећој фази иде се скроз до Црвенке, где је урађена пројектна документација и финансијер је Светска банка. Овде где смо сада биће шеталиште са туцаником као подлогом и уређеним ивицама. Касније ћемо радити и клупе, канделабере,привезишта за чамце итд. Оно што нам је битно јесте то да, када радове завршимо, обалу канала сачувамо и да ова стаза служи за пешаке, бициклисте и пецароше а не као саобраћајница за аутомобиле и надам се да ће грађани то тако и схватити. Имали смо пример на једном раније урађеном делу стаза поприлично оштећена управо због проласка аутомобила. Ипак, убеђен сам да ћемо сачувати обалу и да ћемо имати једно од најлепших шеталишта у нашој општини“.

Подсећања ради, сам канал је ревитализован и очишћен, те је тако вишедеценијска загађеност постала ствар прошлости. Када се и ови радови заврше и када се обала канала адекватно уреди, нема дилеме да ће грађани наше општине добити један природни амбијент какав доликује нашој средини.

Извор: Општина Кула