ПОЧЕО ЕВРОПСКИ КУП У ПАРАГЛАЈДИНГУ НА АЕРОДРОМУ “ЧЕНЕЈ“

Европски куп у параглајдингу, који први пут организује Аеро клуб “Нови Сад“ у сарадњи са Аеро клубом “Кошава“ из Београда, одржава се 14. и 15. априла на аеродрому “Ченеј“. Такмичење у којем учествује преко 60 спортиста из 12 земаља из региона отворио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

– Ваздухопловство у Новом Саду има дугу традицију, и наш град је био центар ваздухопловства још у Краљевини Југославији, а имамо и један од најстаријих аеро клубова на овим просторима, који прославља 95 година постојања. Параглајдинг није толико познат код нас, али је веома атрактиван спорт и драго ми је што се у Новом Саду први пут одржава Евроспки куп. Град подржава све догађаје који доприносе слици Новог Сада какав желимо да буде. Прича о судбини аеродрома “Ченеј“ је сложена, али је и интересантна. Не желим ништа да преудицирам, али овај аеродром представља озбиљан потенцијал за даљи развој града. Честитам организаторима такмичења, желим свако добро учесницима, а драго ми је што се једна од мојих сарадница опробала у овој дисциплини и што у свом окружењу имам храбре људе спремне на авантуру – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима председника Управног одбора Аеро клуба “Нови Сад“ Драгољуба Самарџића, Милош Вучевић је први градоначелник који је посетио овај клуб и показује разумевање значаја клуба и аеродрома “Ченеј“.

– Ово је један од лепших дана за наш клуб јер смо спојили спортисте и оне који воле овај спорт. Превазишли смо бројне проблеме, и имамо подршку грађана али и градских структура које су схватиле значај овог аеродрома, који је био препуштен пропадању. Сада је сасвим другачије и успели смо да одржавамо клуб у животу, и да добро организујемо осам секција које функционишу – нагласио је Самарџић.

Како је рекао, број изузетно успешних такмичара на овом турниру који се бодује у оквиру европских купова, сведочи о добром рејтингу Аеро клуба “Нови Сад“, а Европски куп представља добру промоцију и града Новог Сада.