ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У РИТМИЧКОЈ ГИМНАСТИЦИ „BUTTERFLY CUP“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је свечаном отварању 2. Међународног турнира у ритмичкој гимнастици „Butterfly cup“ који се одржава у Спортском центру Петроварадин.

-Веома ми је драго што се овај турнир, на којем учествује око 500 гимнастичарки различитих узраста из 13 земаља, по други пут одржава у нашем граду. Сигуран сам да ће се квалитетом и масовношћу изборити за препознатљивост и да ће постати традиционалан, а Град ће их на том путу подржати. Уверен сам да ћемо тако, сви заједно допринети бољем положају и промоцији  ритмичке гимнастике као озбиљне, олимпијске спортске дисциплине – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Организаторка Турнира Диана Гавриловић се захвалила Граду и истакла да капацитети Спортске хале у Петроварадину у потпуности задовољавају потребе организовања великог спортског такмичења. Она је изразила задовољство због великог одзива такмичара, као и значајних тренера, који су у овом спорту остварили изузетне резултате и најавила да ће од наредне године турнир трајати два дана.

На турниру који организује Клуб ритмичке гимнастике „Сат“, учествују такмичарке узраста од пет до 17 година, из Молдавије, Холандије, Грчке, Кипра, Израела, Русије, Мађарске, Босне и Херцеговине, Републике Чешке, Словачке, Бугарске, Хрватске и Србије.

Извор: Град Нови Сад