ПОЧЕО „МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“

Акција „Месец чистоће“ током које грађани могу потпуно бесплатно да одложе кабасти, биоразградиви, баштенски и мање количине грађевинског отпада из својих домаћинстава почела је данас, а сам почетак акције на локацији у приградском насељу Буковац испратили су заменица градоначелника Љиљана Тица, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције Ђорђе Зорић и директор ЈКП „Чистоћа“ Сомбор Драган Радојчић.

Акција којом је обухваћено 350 сомборских улица, траје од 28. марта до 6. маја, а сви грађани који желе да одложе отпад дужни су да најраније 48 сати пре термина предвиђеног распоредом, припреме и изнесу отпад испред објеката становања.

Заменица градоначелника Љиљана Тица истакла је да је ово још једна акција која доприноси заштити животне средине, током које се на један организован и адекватан начин домаћинства ослобађају кућног отпада и позвала суграђане да се у складу са распоредом укључе у акцију.

„Позивамо грађане да прате кад је распоред њихове улице, њиховог краја, да се припреме на време и да своје смеће изнесу на адекватно место“, рекла је Тица.

Отпад је потребно одложити на јавну површину где је приступачно за манипулисање радним машинама, тако да не угрожава саобраћајнице и пешачке стазе, не заклања и не налази се поред саобраћајних знакова и бандера и не затрпава шанчеве.

Акцију спроводи ЈКП „Чистоћа“ Сомбор, а распоред одношења отпада по улицама можете да погледате на следећем линку:

РАСПОРЕД ОДНОШЕЊА ОТПАДА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ„МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“ 28.03-06.05.2022. ГОДИНЕ

Извор: Град Сомбор