ПОЧЕО СА РАДОМ ДОМ ЗДРАВЉА НА ВИДОВДАНСКОМ НАСЕЉУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаном отварању новоизграђеног објекта Дома здравља „Нови Сад“ на Видовданском насељу који се налази у Улици Александра Невског бр. 9.

– Некада је на овом месту била обична ливада, а сада житељи овог дела града, имају изграђен нов, модеран објекат Дома здравља у свом комшилуку. Он је потпуно опремљен и спреман да прими прве пацијенте из Видовданског насеља, са Слане баре и Клисе. Укупна вредност ове инвестиције износи 317 милиона динара, а средства су обезбеђена у целости у градском буџету. Од укупног износа, 207 милиона динара уложено је у изградњу објекта, а остало за изградњу приступних саобраћајница и опремање. Што се тиче улагања у инфраструктуру у околини Дома здравља, изграђена је нова саобраћајница између улица Александра Невског и Емануила Јанковића у дужини од 86 метара, са пешачким стазама, 40 нових паркинг места, паркинг местима за бицикле и новом јавном расветом. Улаз у објекат омогућен је преко степеништа, али и рампи за особе с инвалидитетом – рекао је градоначелник Милан Ђурић и додао да је Град од 2012. године у Видовданско насеље уложио милијарду и 300 милиона динара и да наставља са улагањем у ту Месну заједницу која се убрзано развија.

Директор Дома здравља „Нови Сад“ Веселин Бојат истакао је да је то 31. по реду објекат Дома здравља у граду, изграђен на две етаже, укупне површине од 1.045м2 и да садржи 62 просторијe.

– Нови Дом здравља налази се преко пута Најлон пијаце и има Службу опште медицине, педијатрију за школску и предшколску децу, службу гинекологијe, стоматолошку службу, лабораторију и службу поливалентне патронаже. У њему ће радити 25 здравствених радника, од тога 11 лекара и 14 медицинских сестара и техничара – рекао је Бојат нагласивши да ка овој здравственој установи гравитира око 25 000 корисника здравствене заштите.

Нови Сад, 13. фебруар 2024. године

Извор: Град Нови Сад