POČEO „ŠIMANOVAČKI OSMOMARTOVSKI BAZAR“

Povodom Međunarodnog dana žena, u Šimanovcima je danas, u prostorijama Saveta mesne zajednice, počeo II Šimanovački osmomartovski bazar u organizaciji Udruženja žena „Šimanovčanke“, tokom kojeg će posetioci biti u prilici da se upoznaju sa radom udruženja žena i umetnika iz Srema, ali i obraduju drage osobe prigodnim poklonom za 8. mart.

Osmomartovski bazar danas su posetili Zoran Vojkić zamenik predsednika opštine Pećinci, Aleksandar Mandić predsednik šimanovačkog Saveta mesne zajednice i Tomislav Ćirković direktor Javne ustanove „Sportski centar“, i tom prilikom se uverili su u umešnost članica sedam udruženja žena – UŽ „Majka Angelina“ iz Kupinova, UŽ „Veselice“ iz Deča, UŽ „Tifani“ iz Dobrinaca, UŽ „Sremice“ iz Pećinaca, UŽ „Sunčev cvet“ iz Donjeg Tovarnika, UŽ „Kosovski božur“ iz Boljevaca i UŽ „Šimanovčanke“, vezenih peškira „Iris“, kao i umetnika Teše Kneževića, Saše Matića i Vesne Kostić.

Izlagači će se danas i sutra brojnim autentičnim rukotvorinama – od sremskih kolača, suvenira na kukuruzovini i od slame, umetničkih slika, oslikanih flaša, preko heklanih suncobrana, dekupaža, do kuhinjskog pribora od drveta, predstaviti posetiocima, a prema rečima Dušice Milošević, predsednice šimanovačkog udruženja cilj manifestacije nije samo prodaja.

„Želimo pre svega da upoznamo naše sugrađane sa našim radom i zainteresujemo ih da nam se priključe. Osmomartovska izložba takođe je prodajnog karaktera i zaista smo se svi potrudili da izložimo najbolje i najlepše što umemo da napravimo, kako bi svako mogao da pronađe poklon za sebe ili dragu osobu. Naravno, trudićemo se da ova manifestacija preraste u tradicionalnu, a veliku podršku pruža nam pećinačka lokalna samouprava, kao i Savet mesne zajednice iz Šimanovaca. Imamo jako dobru saradnju sa svim udruženjima sa teritorije naše opštine i trudimo se da se odazovemo na svaki poziv za učestvovanje, tako da ćemo sutra biti i u Pećincima na prodajnoj izložbi koju organizuje Kulturni centar“ – rekla je Milošević.

II Šimanovački osmomartovski bazar otvoren je danas do 17.00 časova, i sutra od 08.00 do 15.00 časova.

Izvor: Opština Pećinci