ПОЧЕО ТУРНИР У ОДБОЈЦИ НА ПЕСКУ НА ТЕРЕНИМА СРЦ „ВАШАРИШТЕ“

Први по реду турнир у одбојци на песку почео је на теренима Спортско-рекреативног центра „Вашариште“ у Кули. Екипе су формиране по микс формату и чине их два момка и једна девојка, а систем такмичења је по групама, након чега следи елиминациона фаза. Председник Одбојкашког клуба „Хајдук“, који је и организатор турнира, Милорад Лазић истакао је да не сумња да ће турнир оправдати очекивања и сматра да ће он имати и традиционалан карактер:

„Идеја о организовању једног оваквог турнира потекла је из нашег колектива, јер ми већ дуго имамо потребу за једним оваквим тереном како би премостили период између дворанске одбојке и паузе у такмичењима. Овај терен нам значи да би смо могли да организујемо једну овакву манифестацију које ће, осим афирмације професионалаца и рекреативаца, допринети јачању угледа овом спортском комплексу. Десет екипа учествује, а лично се надам и очекујем да ће њихов број расти из године у годину, те да ће овај турнир прерасти у једну лепу традицију“.

Поред одбојкашког клуба „Хајдук“ и Вода Диве, организацију турнира помогла је и општина Кула. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да је опредељење локалне самоуправе усмерено ка констаном увећању спортских садржаја и да је овај турнир део једне такве активности:

„Ова локација је замишљена да буде центар окупљања спортиста и да, како се буде развијао комплекс и дограђивале остале фазе, се укључују и разни други спортови. Због тога је и већина запослених овде јесу из света спорта и гледали смо да и на тај начин укључимо спортске раднике у читаву причу. Одбојкашки терен који је део инфраструктуре је отворио могућност за бављење одбојком и показало се да, поред великог броја посетилаца, су сва очекивања надмашена. Просек посета је преко хиљаду људи дневно и то је чак и неки слабији дан и то довољно говори о успеху ове приче. У склопу свега овога су осмишљаване разне активности, те се тако дошло и до једног оваквог турнира који је, потпуно логично, у организацији нашег одбојкашког клуба, који је један сјајан колектив са одговорним људима и општина ће увек подржати овакве колективе, како кроз финансирање активности, тако и кроз суфинансирање оваквих манифестација“.

Од момента отварања, базени у оквиру овог спортско-рекреативног комплекса не престају да привлаче пажњу људи и не престају да обарају рекорде по посети. При посети турнира у одбојци на песку, искористили смо прилику да питамо Здравка Мишовића, истакнутог спортског радника који је ангажован у раду Спортског центра општине Кула, о његовим утисцима када је базен у питању, као и о предстојећим спортским дешавањима која очекују посетиоце:

„Сама чињеница да је педесетак људи дошло у пола десет, дакле пре самог отварања базена, говори о самом успеху читаве ове приче и читавог овог центра. Данас су на програму прва спортска дешавања, најпре турнир у одбојци на песку који ће трајати читав дан. Запослени су радили на уређењу терена како би он спремно дочекао такмичаре и мислим да ће и они, али и посетиоци, да уживају. Упоредо смо припремили и терен како би се одржао час јоге који води наша суграђанка Сенка Ланчушки која сад живи у Вршцу. Посебно ми је задовољство што долазе и људи са стране, а мени лично су се најавили људи из Вуковара који долазе у Кулу због турнира. Овде није крај спортској сезони јер планирамо организацију активности до краја августа. Биће ту и аква аеробик, затим џиу џицу и наш пријатељ Дејан Тешић и видећемо да убацимо још нека изненађења. Можда чак и направимо један турнир пет на пет у одбојци на песку, који захтева мањи професионални ниво знања одбојке и који је занимљивији“.

Спајајући одбојкашку традицију и сунчан дан, овај турнир представља пун погодак када је реч о обогаћивању читаве једне палете садржаја на овом комплексу. Нема сумње да ће дани, али и године, који долазе све више подизати лествицу када је о спортским, али и о свим другим догађајима, реч.

Извор: Општина Кула