ПОЧЕО VIII ЈУНИОРСКИ КУП НАЦИЈА У БОКСУ

Свечаним дефилеом учесника и уводним борбама у Врбасу је отворен VIII Јуниорски куп нација у боксу. Ове године на рингу у Центру за физичку културу „Драго Јововић“ рукавице ће укрстити 100 боксера и боксерки из Италије, Грчке, Бугарске, Казахстана, Панаме, Северне Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и земље домаћина Србије. Јунирски куп нација у боксу, који ове године званично носи и одредницу „светски“, организовали су Боксерски савез Србије, Боксерски клуб „Чарнок“ и општина Врбас.

„У календару европске и светске боксерске федерације турнир у Врбасу заведен је као један од најјачих за јуниоре. Ове године имамо десет држава учесница, са три континента, Европе, Америке и Азије, доста велике делегације Казахстана и Италије, што је показатељ да и као организатори, заједно са Боксерским клубом ‘Чарнок’, општином Врбас и ЦФК ‘Драго Јововић’, можемо успешно да припремимо овакав спортски догађај, да дочекамо овај број младих боксера и пружимо им прилику да се ‘измере’ пред велика континентална првенства и првенство света“, рекао је Јовица Панић, директор VIII Јуниорског купа нација у боксу.

Добродошлицу свим спортистима и спортским радницима у име града пожелела је Тијана Алексић, заменица председника општине, која је приликом отварања турнира истакла да „Врбас има традицију и умеће за организовање великих спортских догађаја, као и да најрадије у госте прима младе, талентоване спортисте, будуће шампионе, управо онакве какве окупља Јуниорски куп нација у боксу“.

Извор: Општина Врбас