ПОЧЕТАК РАДОВА НА ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ КУЛЕ

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић састао се данас са представником компаније „Телеком Србија“ Срђаном Ковачевићем, руководиоцем одељења за планирање и изградњу у Западнобачком округу, који је изнео планове изградње оптичке мреже у Кули.

-Крајњи циљ нам је изградња највеће оптичке мреже у Србији, која ће изаћи у сусрет свим потребама садашњих и будућих модерних уређаја и апликација. Планирамо да оптичку мрежу спустимо до сваке куће на територији општине Кула, као и до сваке компаније, без обзира на њену величину. Корисницима ћемо понудити изузетно брз и стабилан интернет до 1.000/100 Мб/с, без обзира на локацију на којој се налазе и број уређаја које су прикључили на МТС оптичку мрежу, рекао је Ковачевић.

Он је додао да трошкове комплетног пребацивања корисника са бакарне на оптичку мрежу сноси „Телеком Србија“, с тим што корисник који има широкопојасне услуге – интернет и ТВ, одмах добија пет пута већу брзину за исти новац. Кад су нови корисници у питању, и они ће инфраструктуру добити бесплатно, а цена услуге зависи од пакета за који се одлуче, рекао је представник компаније „Телеком Србија“.

Компанија „Телеком Србија“ шири оптичку мрежу у Кули, па ће поједине градске улице у самом центру града бите раскопане. Почетак радова на изградњи оптичке мреже очекује се одмах након празника а због самог обима посла постављање оптичких каблова је подељено у фише фаза.

Извор: Општина Кула