POČINJE 6. PAFF! PRAZNIK ZA LJUBITELJE FILMA U PANČEVU

Šesti po redu Pančevo Film Festival biće otvoren u sredu, 4. decembra, u 20.30 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, projekcijom debitantskog filma srpskog reditelja i scenariste Marka Đorđevića – „Moj jutarnji smeh“, koji je nedavno imao veoma zapaženu svetsku premijeru i osvojio glavnu nagradu na Festivalu autorskog filma u Beogradu, navodi 013info.

U ovom filmu, komediji očaja, koji je veoma precizan i bolno smešan prikaz života mladih ljudi u Srbiji, jednu od svojih poslednjih uloga ostvario je Nebojša Glogovac.

Ovaj film biće i deo PAFF-ovog takmičarskog programa „Svetionici” u kojem će se, sa još sedam ostvarenja različitih filmskih oblika i žanrova, boriti za nagradu Svetionik za najbolji dugometražni film, dok će u okviru takmičarskog programa „Rani radovi” biti prikazano 20 kratkih filmova sa svih strana sveta, pobednika većih i manjih festivala, raznih oblika, žanrova i formi.

Tokom trajanja Festivala publika će imati i priliku da pogleda presek festivalskih hitova iz prethodne godine, retrospektivu kratkih filmova mladog autora, koja se svake godine prikazuje u okviru programa „Svetla budućnost”, a ove godine posvećena je mladom autoru iz Splita Josipu Lukiću, kao i jednu od najpopularnijih PAFF selekcija „Ponoćna jeza”, u okviru koje će se svake festivalske večeri prikazivati horori i ektremni žanrovski filmovi, sa početkom tačno u ponoć.

U okviru Pančevo Film Festivala organizovan je i muzički program, koji čine DJ nastupi svake večeri u klubu Štab Pogon, dok je nedelja rezervisana za PAFF Karaoke, koje će se održati u bioskopu Apolo!

Festival će trajati od 4. do 8. decembra, a ulaz na sve programe je besplatan.

Izvor: 013info