ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНИХ МРЕЖА У ПОПИНЦИМА И ПРХОВУ

У присуству министарке заштите животне средине Ирене Вујовић, јуче је у Београду потписан уговор о извођењу радова на изградњи канализационе мреже у општини Пећинци у насељима Попинци и Прхово. Уговор са извођачима радова потписао je директор владине Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић. Потписивању је присуствовао и председник општине Пећинци Синиша Ђокић.

Вујовић је навела да је средства за реализацију овој пројекта обезбедила Влада Србије, преко Министарства заштите животне средине, из кредитне линије Развојне банке Савета Европе. Из ових средстава, биће реализован низ зелених капиталних пројеката.

„Потписивањем овог уговора стекли су се услови да кренемо у изградњу 24 километра канализационе мреже у два насеља општине Пећинци. Инвестиција је вредна 740 милиона динара, и решиће проблем недостајуће канализационе мреже грађанима који живе у Попинцима и Прхову. Кроз пројекте Министарства заштите животне средине уложићемо у наредном периоду 200 милиона евра у изградњу недостајуће комуналне инфраструктуре и постројења за пречишћавање отпадних вода широм Србије. То су изузетно значајни пројекти којима подижемо стандарде заштите животне средине, а самим тим и квалитет живота грађана“ – рекла је Вујовић.

Председник Ђокић је истакао да је изградња канализационих мрежа у насељима важна за општину Пећинци и њене грађане, јер се на тај начин штити животна средина, што је посебно значајно када се узме у обзир да је општина Пећинци индустријски развијено подручје. Он је изразио наду да ће у наредном периоду бити потписани и уговори за изградњу канализационих мрежа у Брестачу, Огару и Дечу.

Извор: Општина Пећинци