ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОМА КУЛТУРЕ У ЗМАЈЕВУ

Зграда Дома културе у Змајеву, која није у употреби од 2009. године, биће реконструисана од темеља до крова, о чему од данас сведочи уговор са извођачима радова, потписан у Змајеву. Радове вредне 59,89 милиона динара финансира Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања АПВ. Уговор са извођачима потписао је председник општине Врбас Предраг Ројевић, у присуству заменице председника општине Тијане Алексић и директора Културног центра Врбас Бојана Периза. Радови треба да буду готови за 150 дана, а обухватају комплетну реконструкцију објекта: сређивање зидова и плафона, подова, уградњу изолације, замену столарије, замену електро, водоводних и канализационих инсталација, као и сређивање крова.

„После 15 година грађани Змајева ће поново добити свој Дом културе. Дом културе у Змајеву није у употреби од 2009. године, а биће у потпуности реконструисан од темеља до крова захваљујући подршци Покрајинске владе, која је определила 59,89 милиона динара. Радови ће почети 29. мајa 2024. године и треба да буду заршени за пет месеци. Општина Врбас, Покрајинска влада и Влада Србије улажу у бољи живот свих грађана. Реконструишемо домове културе, школе вртиће, путеве и улице. Наставићемо да градимо водовод и канализацију“, рекла је заменица председника општине Тијана Алексић. Она је истакла да ће после реконструкције Дома културе у Змајеву, у функцију бити стављени сви домови културе на територији општине Врбас, као и да су у току друге велике инвестиције.

„У току су радови на опремању и партерном уређењу Дома културе у Равном Селу, реконструкцији Дома културе у Врбасу, у ком се гради и позоришна дворана, а после више од 30 година биће завршен градски стадион, у шта се улаже 40,5 милиона динара. Такође, 19,7 милиона динара улажемо у модернизацију грејања у ОШ ‘Братство – јединство’ у Куцури, а у реконструкцију Дома здравља у Савином Селу 50 милиона динара. У сарадњи с Владом Србије улажемо 1,1 милиона евра у унапређење саобраћајне инфраструктуре. Један од најважнијих пројеката биће изградња кружног тока у улици Маршала Тита“, рекла је Алексић.

Извор: Општина Врбас