ПОЧИЊУ ЗАВРШНИ РАДОВИ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ГРАДСКОГ ПАРКА

Радови последње фазе реконструкцијe градског парка, који се односе на поплочавање 2.700 квадрата вибро-пресованим плочама у делу од Народног музеја ка улици Димитрија Туцовића, почеће у понедељак, 8. маја, а планирано је да буду завршени за 120 календарских дана.

„Поносни смо на све што смо до сада извели. Имајући у виду да смо грађанима обећали да ћемо фазно изводити радове сада их приводимо крају. Први радови са којима ћемо кренути је изградња кишне канализације из централног дела парка и радови на уклањању постојећих бетонских елемената односно плоча од музеја према улици Димитрија Туцовића. У току су припремни радови и ограђивање дела градилишта и заштита дечјих игралишта, како би било безбедно за све малишане и остале пролазнике“ рекла је Маја Витман, градска менаџерка.

Она је такође подсетила шта је све урађено до сада, као и да укупна вредност, заједно са овом последњом, четвртом фазом радова износи око 263 милиона динара.

„Радове смо почели још 2015. године, када је урађено поплочавање платоа испред Градске управе. У то време, када је било извођење радова на уређењу Северне индустријске зоне, када још увек нисмо имали ни једног страног инвеститора било нам је јако важно да наш град представимо у што бољем светлу и да уредимо централно градско језгро имајући у виду да сви посетиоци Панчева долазе баш на ово место. Такође, комплетно су реконструисане и изведени су радови и на подземним инсталацијама у Његошевој, Улици Војводе Живојина Мишића, Масариковој и на тргу Краља Петра, а постављена су и два нова дечја игралишта. Ови радови много значе за целу локалну самоуправу и представљају једну од великих и капиталних инвестиција“, истакла је менаџерка Витман.

Укупна уговорена вредност за последњу фазу радова је 53.700.000 динара.

Извор: Град Панчево