ПОДЕЉЕНЕ ПРВЕ ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ У ОПШТИНИ ОЏАЦИ

Председница општине Латинка Васиљковић и директорка сомборске филијале Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Јасна Миљеновић уручиле су промотивно првих десет пензионерских картица пензионерима из општине Оџаци. Пензионерску картицу до краја априла добиће свих 1,7 милиона пензионера у Србији, којих на подручју Филијале Сомбор има 43.000, а на територији општине Оџаци око 6.500.

Картица је важећа уз лични документ и није преносива, а пензионери ће њоме доказивати свој пензионерски статус и користиће је уместо пензионог чека. Уз пензионерску картицу најстарији ће моћи остварити и одређене погодности и попусте које друштвено одговорне компаније понуде у складу са својом пословном политиком и делатностима.

Идеја Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања јесте била да по узору на “сениор” картицу коју су добили Београђани, сви пензионери у Републици Србији добију пензионерску картицу.

Израда пензионерске картице за пензионере је бесплатна, а рок за њихово преузимање није ограничен. Увођењем пензионерских картица, подаци пензионера су заштићени, навела је директорка сомборске филијале Републичког фонда ПИО Јасна Миљеновић.

Картице се штампају истовремено за целу територију Републике Србије и у најскорије време би требале да стигну у Филијалу Сомбор.

Свечаној подели првих пензионерских картица присуствовале су Снежана Грујичић, руководилац Одељења за друштвене делатности Општинске управе Оџаци, Сања Растовић, ПР сомборске филијале и Јулијана Жекић, шеф службе ПИО фонда у Оџацима.