ПОДЕЉЕНИ ВАУЧЕРИ ЗА КОРИШЋЕЊЕ УСЛУГА КУЛТУРНО-СПОРТСКИХ САДРЖАЈА

У оквиру реализације пројекта за унапређење културно – спортских активности студената у академској 2018/2019. години, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић уручио је данас 20.000 ваучера представницима студентских парламенaта факултета Универзитета у Новом Саду и високих школа, чији је оснивач АП Војводина.

Проф. др Милошевић је подсетио да је реч је о пројекту који је Секретаријат покренуо у сарадњи са Студентским културним центром и представницима Универзитета у Новом Саду. Циљ је био да се студентима понуде и учине доступним квалитетни културни и спортски садржаји, који ће њихов живота током студирања учинити садржајнијим, уз одабране културне вредности.

„Зацртану идеју од прошле школске године настављамо и ове. Верујем да ће културно-спортски ваучери наћи своје кориснике и да ће свих 20.000 бити подељено студентима који ће помоћу њих моћи да преузму карте у културним и спортским институцијама општина и градова у којима се налазе њихови факултети и високе школе, где стасавају млади људи који, осим образовних садржаја, теже и духовној ширини којој један интелектуалац и припада“, рекао је секретар Милошевић.

„Наравно да се ми бринемо о ономе што је квалитет живота, оно што је у правом смислу здравље, а здравље није одсуство болести него, пре свега, једно благостање, које се не постиже само тако што бринемо о вашем смештају и исхрани. Важни су и културни, спортски и рекреативни садржаји, који одагнају стрес и спречавају болести које настају у тешким временима“, закључио је ресорни секретар.

Студент проректор Универзитета у Новом Саду Игор Кнежевић нагласио је да је реч о веома значајном пројекту, захваљујући коме студенти оплемењују своје студирање ваннаставним активностима, које подразумевају одлазак на базен, клизалиште и у позориште.

Поред Српског народног позоришта, Новосадског позоришта, Арене Синеплекс и СПЦ „Војводина“ у Новом Саду, институције које су се придружиле овом пројекту су и позоришта и спортски центри у Сомбору, Суботици, Кикинди, Зрењанину, Вршцу и Сремској Митровици.